Naar opleidingen fotografie

De erkende bacheloropleiding Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie leidt je op tot professional in fotografie. De creatieve opleiding gaat diep in op technische en creatieve fotografische kennis en vraagt het uiterste van je om zo tot de top te kunnen behoren. Jij kunt zorgen dat jouw foto’s impact hebben: omdat ze actueel zijn, een prachtige compositie hebben of een duidelijk verhaal vertellen.

Naar opleidingen fotografie

hbo, mbo, cursorisch, voltijd, deeltijd

Beeld home opmaat

Beelden van alle gelederen gaan razendsnel de wereld over. Ze worden niet slechts ter ondersteuning gebruikt, maar vertellen zelf een verhaal. Dat vraagt om aansprekende en vernieuwende fotografische oplossingen. De hbo-opleiding Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie zet breed in. Je ontwikkelt je op technisch én creatief gebied als conceptueel fotograaf om tot de top te kunnen behoren. De opleiding daagt uit een eigen verhaal te vertalen in fotografie. Ook leer en ervaar je alle vakgebieden, van documentaire tot reclame en van illustratie tot wetenschap. Inhoudelijk gaan we breed. Alle gebieden van fotografie raken we aan en ontleden we. Zo krijg je goed inzicht in het vak, kun je een persoonlijke visie vormen en een eigen stijl ontwikkelen. Uiteindelijk kun je je specialiseren en keuzes maken binnen het vakgebied.

 

Ontwikkelen eigen stijl

Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie is een prikkelende opleiding voor studenten met ambitie op het vlak van fotografisch ondernemerschap. We besteden dan ook veel tijd aan je ontwikkeling. Om te zorgen dat je vooruit komt word je geholpen door ervaringsdeskundigen. Naarmate de studie vordert zal je steeds meer een eigen gezicht en stijl ontwikkelen.

 

Programma

De opleiding Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie is een vierjarige voltijd hbo-opleiding. Je hebt 15 contacturen per week, verdeeld over 3 of 4 dagen. De overige dagen zijn bedoeld voor het maken van opdrachten.

Een studiejaar bestaat uit vier periodes van ieder tien weken waarin twaalf of dertien modules worden behandeld. Deze modules kennen een looptijd van ofwel tien ofwel twintig weken. Naast de modules is er een overkoepelend project dat het hele studiejaar duurt. In de overkoepelende projecten breng je de stof van de modules in de praktijk met een eigen thema en een eigen doel. Hiermee kun je ook je eigen portfolio ontwikkelen. Alle modules en projecten worden afgesloten met een toets en leerdoelen. In het laatste jaar loop je stage en voltooi je een afstudeerproject dat bestaat uit het schrijven van een scriptie en het maken van een fotografisch eindwerk.

 

Klaar voor de markt

Tijdens de opleiding besteden we aandacht aan de technische vaardigheden waar je als professioneel fotograaf over moet beschikken. Wanneer je dit onder de knie hebt komen thema’s aan bod als video, multimedia, ondernemerschap, communicatie, kunstgeschiedenis en cultuurfilosofie. We laten je met alle aspecten uit het vakgebied kennismaken zodat jij je als fotograaf zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Naarmate je verder bent met de opleiding ga je steeds meer conceptmatig denken en werken.

Waar we uiteindelijk naar toe willen, is dat je zowel als ondernemer en als professioneel fotograaf klaar bent om zelfstandig, succesvol en creatief de markt te betreden.

 

Studenten kunnen het gedetailleerde lesrooster vinden op het intranet.